Endnu en Black Friday står for døren, og igen i år kan du forvente store besparelser på et væld af varer. Men hvad er Black Friday egentlig? Og hvor stammer det fra?

For de fleste af os er månederne op til jul nogle af de travleste på hele året. Det er nemlig her vi planlægger årets store højtid, helt ned til mindste detalje. Vi inviterer venner og familie forbi til den store aften d. 24. december, og så køber vi ikke mindst masser af julegaver til alle dem vi holder af. Da de fleste af os er prisbevidste, er Black Friday en dag mange af os efterhånden er begyndt at holde enormt meget af. Det er nemlig på denne dag, at der kan spares masser af penge på alt fra elektronik og tøj, til møbler og smykker.

1. Men hvordan startede Black Friday så?
2. Black Friday i Danmark
3. Find alle de bedste Black Friday tilbud her på siden

Men hvordan startede Black Friday så?

For at dykke ned i historien bag Black Friday, skal vi helt tilbage til starten af 1960’erne. Startskuddet til den amerikanske julehandel har traditionelt fundet sted på fredagen efter den amerikanske højtid, Thanksgiving. Det var netop her i starten af 60’erne, at man begyndte at benytte navnet Black Friday, om fredagen efter Thanksgiving. Man gjorde det fordi, at handelsaktiviteten år for år steg så meget, at der nærmest blev ‘sort’ på vejene, i trafikken og i butikkerne, på baggrund af de enormt mange handlende, der troppede op for at købe julegaver. Og det var altså således, at navnet Black Friday opstod. 

Historisk kan Black Friday føres tilbage til den amerikanske by, Philadelphia, i staten Pennsylvania. Det var her, at de vilde indkøbsscener udspillede sig, på fredagen efter Thanksgiving. Allerede fra omkring 1975 begyndte man dog også at tale om konceptet Black Friday i resten af landet. Og siden dengang er Black Friday kun blevet mere populært, år for år. 

Historisk har man i øvrigt også forklaret navnet Black Friday ved, at det var i slutningen af året, at butikkerne endelig gik fra røde til sorte tal, på baggrund af den store omsætning op mod jul. Og Black Friday er da i sandhed også en dag med vild omsætning. Ved Black Friday 2018 steg omsætningen i USA således, blot for onlinehandlen, med hele 23,6% til 6,2 milliarder $. Der er altså for alvor penge i spil på denne dag!

Black Friday i Danmark

Black Friday begyndte for alvor at opstå som årlig begivenhed i Danmark i 2013. På få år er de fleste butikker begyndt at kaste sig over konceptet, og du kan derfor forvente at finde besparelser i nærmest alle de butikker du ynder og elsker at købe ind hos. Vi ved allerede nu, at butikker såsom Zalando, Power og Elgiganten er klar til at give den max gas til Black Friday 2019. Så gør dig klar til masser af fede tilbud! 

Datoen for Black Friday skifter år efter år. Som nævnt finder Black Friday altid sted på fredagen efter Thanksgiving, og netop Thanksgiving finder sted på den fjerde torsdag i november. I år finder Black Friday derfor sted fredag d. 29. november, så du kan med fordel allerede nu sætte kryds i kalenderen. Hvis du ved, at du skal ud at købe julegaver i november og december, så vent gerne til dagene omkring Black Friday, for du vil med garanti kunne spare masser af penge. 

Hos flere butikker er man i de senere år begyndt at udvide Black Friday til en hel uge. Hold derfor et skarpt øje med vores Black Friday tilbud, her hos tilbudmaskine.dk. Vi er klar med tilbuddene, så snart de annonceres! Og husk i øvrigt også, at flere elektronikbutikker har taget konceptet Cyber Monday til sig. Konceptet drejer sig om, at der tilbydes vanvittige tilbud på elektronik på mandagen efter Black Friday. Vi ved at Sonos er et af de produkter der er mange der søger efter tilbud på i år. Så hvem ved, måske kan du finde et godt Sonos Black Friday eller Cyber Monday tilbud i år? Hold dig opdateret her på siden, for vi melder det ud så snart de gode tilbud begynder at dukke op! 

Find alle de bedste Black Friday tilbud her på siden

Du vil i tiden op til Black Friday kunne finde masser af artikler og gode tilbud her hos tilbudmaskine.dk. Så hvad end du er ude efter stærke Power Black Friday tilbud, eller Føtex Black Friday tilbud, så finder du det hele her. Du kan forvente at finde alle tilbudsaviserne fra de førende butikker her på siden, så hvis du ikke allerede har bookmarket siden, så gør det med det samme. Vi glæder os til at guide dig godt igennem Black Friday 2019.

Gør dig klar til store besparelser – Black Friday 2019 er snart over os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Post navigation